Maliny Moruše

Maliny Moruše

sobota 5. dubna 2014

Mám zarostlou zahradu. To je stručný popis situace. Mohla bych dodat, že napravo je řada stromů, které již neplodí, jsou po původních majitelích, obrostl je břečťan a je třeba je shodit a odvézt, aby uvolnily místo pro nové na podzim. Vzadu na ploše snad 10x10m je koberec břečťanu, který si uzurpuje čím dál více místa a nezbývá než ho důkladně vytrhat. Rozplevelené maliny zabraly ještě větší plochu a jsou již ostříhány až k zemi, což jim ale asi pramálo vadí. A Zákula japonská si patrně také myslí, že zahrada bude nakonec její a šlahouny tedy raději nešetří, utlačila i černý bez a šeřík. 
                                                                              Zákula japonská

Růže jsou již částečně srovnány, původní levá strana připomínala scénu z pohádky Jak se budí princezny, poté co princezna usnula. Vše je rozmístěno zcela nahodile, jen modřenec lemuje kraj záhonů a tak je vidět, kde vedou původní cestičky. Vzadu až u malin je velká díra do země, okolo vyhrabaná půda, podle mojí matky je to medvěd (jsme uprostřed Brna), pak slevila na lišku a já tipuji ježka nebo dost velkého krtka. Ježky zde máme, snad je někdy vyfotím, většinou je zahlédnu v létě po soumraku. A pak zde máme ještě jedno zajímavé zvíře, které zatím neprozradím, počkám si na focení. 
Všude je Pelyněk černobýl, před měsícem ještě úctyhodně vysoký, nyní již v otýpkách, nachystaný na odvoz. A do toho všeho vnáším moje sny o záhoncích zeleniny, ovoce, krásenek, orlíčků, karafiátků... Námět mých snah je tedy jasný.  

3 komentáře:

  1. Zahrada je krásný koníček, těším se na další vyprávění a fotky! Pěstování zdar ;)

    Ylva

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za příspěvek, máte úplnou pravdu. Vždycky tam zapomenu na všechny trable. Pěstování zdar.

    OdpovědětVymazat
  3. Škoda, že příspěvky nedoplňuje víc fotek, je fajn pozorovat proměny :-)

    OdpovědětVymazat